Kosaram
SIM kártya Készülék + SIM kártya
Kövessen
minket!
Másodperc alapú percdíj

Így spórolj a mobilozásodon a másodperc alapú számlázással!

Valószínüleg még te sem hallottál a másodperc alapú percdíjról, ugyanis eddig csak a kiváltságos üzleti mobil-előfizetők, vagy partnerek jutottak hozzá a másodperc alapú tarifacsomagokhoz. Magánszemély sajnos még ma sem kap ilyen csomagot, ha besétál az egyik nagy mobilszolgáltató üzletébe.

Eddig csak a kiváltságos üzleti mobil-előfizetők,
vagy partnerek jutottak hozzá.

Másodperc alapú mobiltarifa diákoknak!

Tudtad, hogy a diákod aranyat ér? Pontosabban másodperc alapú percdíjat? Az egyetemistáknak-, főiskolásoknak-, és családtagjaiknak szóló campus24 tarifacsomagokkal nem csak 0 Ft-ért hívható korlátlanul belföldön az összes campus24 tarifa előfizető, hanem a percdíj is másodperc alapú!

Hol látom, hogy másodperc-/ perc alapú egy tarifacsomag?

Ha a magánszemélyeknek szóló (nem-céges) ajánlatok között böngészel a mobilszolgáltatók weboldalain, akkor többnyire az adott tarifacsomag részletes adatai között találod meg ezt az információt. Sajnos el kell szomorítsunk, ugyanis csak perc alapú díjcsomagokat találsz majd.

Ha hasonló kisbetűs részeket látsz, akkor az adott tarifacsomag számlázási egysége perc alapú:

“A számlázás egyperces mérési egységben történik”
“A forgalom mérése és számlázása egyperces egységekben történik"

Mi a különbség a másodperc alapú- és a perc alapú percdíj között?

Gyorsan el is áruljuk a matekpélda megoldását:
a különbség akár 60%-is lehet!

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság (NMHH) a telefonköltségek összehasonlításakor az ÁHK-ra (átlagos havi költségmutató) támaszkodik, így mi is ebből indulunk ki most. Havi átlagban 202 perc forgalommal, 79 indított hívással számolunk. Az SMS számunkra most nem releváns (ki SMS-ezik még?) most csak a másodperc és a perc alapú percdíj különbségét számoljuk.

  • A másodperc alapú percdíj pontosan annyi másodpercet számol, mint amennyit valójában beszéltünk. (2,5 perces hívás =2,5 perces hívás)
  • A perc alapú percdíj viszont felkerekíti a beszélt perceinket egy egész percre. (2,5 perces hívás = 3 perces hívás)
Példa: másodperc- és perc alapú számlázás különbségei

Hiába van a tarifacsomagunkban sok lebeszélhető-/bennefoglalt perc, ha azok felhasználásakor, és felhasználásuk után nem a megfelelő díjon beszélünk. Ugye ismerős érzés, amikor a hónap végén ránézel a számládra és jóval túllépted az állítólagos havidíjadat?! (Naná!)

Felejtsd el a perc alapú számlázást! Válts most campus24 tarifacsomagra!

A fenti ábra tájékoztató jellegű. Célja a másodperc és a perc alapú percdíj számlázási egységéből fakadó különbségek bemutatása. A campus24 tarifacsomagok 2 éves hűséggel, e-Packkel vehetők igénybe.